Autobest: znani so finalisti za leto 2019

18. 10. 2018
Deli

Znani so finalisti za naslov najboljšega avtomobilia v izboru Autobest 2019. Za nagrado Best Buy Car of Europe 2019 se bodo potegovali trojček Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed in Toyota Corolla.

V prihodnjih tednih se bo žirija 31 članov, v kateri je tudi naš urednik Dušan Lukič, odločila za dokončne ocene in 15. decembra med kandidati določila zmagovalca ter dobitnika nagrade Best Buy Car of Europe 2019. Med drugim se bodo 27. in 28. novembra zbrali na testni stezi v Vairanu pri Milanu v Italiji, kjer bodo opravili zadnje korenite preizkuse kandidatov.

Autobest namreč, kot pravi predsednik žirije Ilia Seliktar, v sodelovanju z uradno testno stezo revije Quattroruote, ki je tudi članica žirije, že nekaj let izvaja ene od najbolj relevantnih in kompleksnih testov na stezi in okoliških cestah. 

Ustanovitelj in predsednik Autobesta Dan Vardie dodaja: »Letos imamo na seznamu finalistov evropskega natečaja rekordno število kandidatov. To se je zgodilo predvsem zato, ker so se člani žirije odločili, da bodo novi modeli skupine PSA sodelovali kot skupni kandidat, kar se je zgodilo prvič v zgodovini Autobesta. Zaradi povečanega števila kandidatov bo tekmovanje za naslov Best Buy Car of Europe 2019 še bolj razburljivo!« Druga novost je Citroen, ki je postal prva znamka z dvema kandidatoma v finalu. »Izbor bo, o tem sem prepričan, zelo tesen, saj so prav vsi kandidati odlični avtomobili. Še posebno zanimiv bo, ne glede na to, ali kdo od njih postane skupni zmagovalec ali ne, tudi razplet boja med Focusom, Ceedom, C4 Cactusom in Corollo,« dodaja naš urednik Dušan Lukič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja