Avto Šanghaj 2019: Renault z električnim predstavnikom tudi v segmentu A

16. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Novinec napoveduje Renaultovo ofenzivo na kitajskem trgu, v sklopu katere bodo do leta 2022 predstavili devet novih modelov, tretjina bo električnih.

Renault je že pred dnevi napovedal, da bo na avtomobilski salon v Šanghaj pripeljal električno različico v Aziji dobro znanega križanca po imenu Kwid. A čeprav se danes predstavljena različica od klasičnega Kwida na prvi pogled le malo razlikuje, je novinec dobil povsem novo ime, ki mu vsekakor pripada, glede na to, kakšna naloga je bila položena na njegova ramena oziroma blatnike.

City K-ZE je ime novinca, ki je že šesti Renault po vrsti, opremljen izključno z elektromotorjem, hkrati pa prvi model, ki ga je Renault zasnoval na Kitajskem in za kitajski trg. O tem, ali bo prišel v Evropo, pri Renaultu ob predstavitvi niso spregovorili (to bi se sicer lahko zgodilo po letu 2021), znano pa je, da ga bodo proizvajali v navezi s tamkajšnjim partnerjem, znamko Dongfeng.

Navznoter deluje večji

O tehničnih podrobnostih pri Renaultu niso izgubljali besed, zato je o pogonskem agregatu znanega bolj malo, zagotavljajo pa, da ga bo mogoče na hitri polnilnici do 80 odstotkov kapacitete napolniti v 50 minutah, na polnilnici z izmeničnim tokom pa bo polnjenje do 100 odstotkov kapacitete baterije trajalo vsaj štiri ure.

Električnemu pogonskemu sklopu navkljub pa K-ZE ne bo izgubil praktičnosti bencinskega brata. Mestni malček bo tako še vedno obdržal 15-centimetrsko oddaljenost od tal, 300 litrov prtljažnega prostora, v njem pa se bodo udobno peljali vsaj štirje potniki. Ti bodo lahko prek infozabavnega sistema, del katerega je tudi zaslon z diagonalo osem palcev, dostopali do brezžičnega spleta s hitrostjo prenosa podatkov 4G, sistem pa bo mogoče upravljati tudi z glasovnimi ukazi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja