Bavarci se selijo na vzhod, tam bodo preizkušali nove tehnologije

BMW v Sokolovu na Češkem gradi nov testni center s šestkilometrsko stezo za preizkušanje asistenčnih sistemov za avtonomno vožnjo

Z izgradnjo novega testnega centra, ki bo predvidoma v celoti operativen do prihodnjega poletja BMW vzpostavlja prvo razvojno lokacijo v srednji Evropi. Na poligonu v regiji Karlovy Vary, ki je približno dve uri in pol vožnje oddaljen od glavnega BMW Centra za raziskave in razvoj v Münchnu, bodo razvijali sisteme elektrifikacije, digitalizacije in avtomatizirane vožnje.

Območje obsega približno 90.000 kvadratnih metrov m² površine in ima tri ločene steze z optimalnimi pogoji za testiranje asistenčnih sistemov za zaznavanje prečnega prometa ter zaviranje v sili in situacije izogibanja. šestkilometrska avtocesta in avtocestno dirkališče sta namenjena za testiranje avtonomnih vozil pri visokih hitrostih. Testna avtocesta ima dva funkcionalna pasova in reševalni pas ter ​​raven odsek v dolžini več kot 1000 metrov.

»Z uvedbo dveh  odsekov za pripravo na uradna testiranja vozil v Sokolovu sedaj preizkušamo nove asistenčne sisteme z vidika varnosti voznika in pospešujemo nadaljnji razvoj testnih scenarijev. Od sredine leta 2023 bo nov poligon na Češkem deloval poleg obstoječih testnih objektov BMW Group v Aschheimu pri Münchnu, Miramasu v Franciji in Arjeplogu na Švedskem,« pojasnjuje Andreas Heb, projektni vodja BMW Group, odgovoren za lokacijo v Sokolovu.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel