Bentley Bentayga ima sef s čitalnikom prstnih odtisov

20. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Namenjen bo shranjevanju dragocenih stvari, hkrati pa bo prek vgrajenih priključkov omogočal povezovanje telefona z informacijsko-zabavnim sistemom.

Lastniki Bentleyjev imajo navadno s seboj kup dragocenih stvari, najsi bo to najdražji mobilni telefon, ročna ura ali nakit. Nerodno pa je, ko je vse te dodatke treba nekam varno odložiti, na primer med smučanjem, na plaži ali kjerkoli drugje. Dragi avtomobili namreč hitro pritegnejo pozornost ljudi, tiste s (pre)dolgimi prsti pa tudi morebitna dragocena vsebina, ki jo lastniki pustijo vsem na očeh.

Bentley je zato lastnikom prestižnega SUV-a Bentayga ponudil rešitev omenjene 'zagate'. Predal, ki je v sredinski konzoli, so namreč opremili z dodatno varnostno funkcijo, čitalnikom prstnih odtisov. Da ne bo pomote, sef, kot lahko omenjeni aluminijasti predal brez težav imenujemo, so izdelali pri Mullinerju, ki skrbi za izdelavo vseh posebnih dodatkov za vozila znamke Bentley.

Udaj Senapati, vodja tehničnih operacij pri Mullinerju, je o novosti dejal: »Mullinerjev biometrični varnostni predal je očem skrit. (Vanj) smo vključili že poznano tehnologijo prevodnega čitalnika prstih odtisov, kakršne lahko vidimo tudi na mobilnih telefonih. Pri tem smo omogočili uporabo in shranjevanje več različnih prstnih odtisov, s čimer lahko uporabnik samo določi, kdo ima dostop do predala.«

Novost pa ne bo namenjena zgolj shranjevanju vrednih stvari. Opremljena bo namreč z dvema USB-vtičnica in avdio priklopom, s pomočjo katerih bo mobilne naprave mogoče povezati z informacijsko-zabavnim sistemom. Ta bo v osnovi ponujal tudi podporo sistemu Apple CarPlay.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja