Bentley Flying Spour si bo osnovo delil s Porschejevo Panamero E-hybrid

12. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Z njim naj bi v prihodnji generaciji limuzine nadomestil dizelski motor.

Pred kratkim so pri Bentleyju izjavili, da so z modelom Bentayga v hibridni različici kar nekoliko prehitro prišli na trg in ga predstavili, še preden so bili na hibridno tehnologijo dejansko pripravljeni. Kljub temu so zdaj odločeni, da bodo zastavljeno pot nadaljevali in že v prihodnjih letih predstavili električne oziroma hibridne različice vseh svojih vozil.

Kot vse kaže, je Bentley že močno v fazi predstavitve naslednjega hibrida. Kot poroča avtomobilski portal Autocar, naj bi namreč v središču Londona že zasledili zamaskirane (testne) različice štirivratne limuzine Flying Spur, na katerem je bilo mogoče opaziti dve odprtini za gorivo, kar vse kaže na to, da je bil opažen avtomobil opremljen s priključnohibridnim pogonskim sklopom.

Čeprav Bentley o novincu še ni objavil nobenih podatkov, pa bo ta najverjetneje opremljen s pogonskim sklopom, sestavljenim iz 2,9-litrskega bencinskega motorja V6, na katerega bo priključen elektromotor. Pogonskega sklopa pa Bentley ni razvil sam, temveč si ga je sposodil pri koncernskem partnerju, znamki Porsche, ki enako kombinacijo uporablja v hibridni različici modela Panamera 4 E-Hybrid. Pogonski sklop bo na voljo v prihodnji generaciji modela Flying Spur, z njim pa naj bi Bentley nadomestil obstoječi dizelski agregat.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja