Bi želeli dostavljati dirkalne gume na dirke tovornjakov?

24. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ta vikend bo v italijanskem Misanu potekala prva dirka evropskega prvenstva dirkalnih tovornjakov, Goodyear pa vse zainteresirane vabi, da se v sklopu dirke udeležijo prav posebnega virtualnega izziva.

Čeprav so dirke tovornjakov pri nas slabo poznane in medijsko nepokrite, gre za izjemno razburljivo in zanimivo kategorijo dirkanja. Organizirano je celo evropsko prvenstvo, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične organizacije FIA, začetek letošnje sezone se namreč nezadržno bliža, prva dirka pa bo na sporedu že konec tega tedna, 26. in 27. maja, na dirkališču v italijanskem Misanu.

Že 14 let je partner omenjene serije proizvajalec avtomobilskih in tovornih gum Goodyear, ki kot edini proizvajalec skrbi za dobavo teh vsem ekipam v seriji. V sklopu dirke bodo tako v Misanu pripravili nadgrajeno zabaviščno vas, v sklopu katere si bodo obiskovalci lahko ogledali dirkalne gume in Goodyearove proaktivne digitalne rešitve za vozne parke gospodarskih vozil, ki pomagajo pri upravljanju pnevmatik, vseeno pa je največ zanimanja pričakovati na predstavitvi virtualne resničnosti.

Goodyear bo obiskovalcem ponudil možnost, da se v virtualnem svetu s pomočjo računalniške igre European Truck Simulator 2 in programa SCS preizkusijo v vlogi voznika tovornjaka. Pri tem bo njihova naloga, da dostavijo pošiljko dirkalnih gum za eno izmed ekip, ki bodo ta vikend tekmovale v Italiji. Za vse tiste, ki se dirke ne boste mogli ogledati v živo, je Goodyear pripravil možnost udeležbe v virtualni preizkušnji prek spleta. Če bi torej še vseeno dostavljali pnevmatike po virtualni poti, se prijavite na spletni strani www.worldoftrucks.com.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol