BMW-jev obisk Goodwooda v znamenju težko pričakovane premiere

7. 6. 2022 | Jure Šujica
Deli

Fastivala hitrosti se bodo Bavarci udeležili v sklopu 50. obletnice oddelka M. Čeprav bodo v ospredju dogajanja, pa ne bodo predstavljeni zgolj športni avtomobili.

Festival hitrosti oziroma 'Festival of Speed', kot se imenuje v izvirniku je tradicionalni dogodek in paša za oči za vse avtomobilske navdušence. Tam namreč utegnejo na lastne oči uzreti najrazličnejše (večinoma) športne avtomobile, dirkalnike, pa tudi slavne osebnosti iz sveta motošporta. Posledično pa je dogodek, ki poteka blizu sedeža znamke Rolls-Royce vse bolj vabljiv tudi za avtomobilske proizvajalce.

Preberite še: M3 Touring? Ne, BMW je predstavil še bolj pomembno novost Serije 3

Letos mu bodo tako posebno pozornost namenili pri BMW-ju, še posebej zato, ker leto 2022 mineva v znamenju 50. obletnice ustanovitve oddelka M. Tudi zato so se odločili, da na omenjenem dogodku predstavijo enega najbolje pričakovanih avtomobilov zadnjih let; model, katerega predhodnik bi skoraj zapeljal na ceste že pred dvema desetletjema, a se to nikoli ni zgodilo.

Jasno, govora je o prvem kombiju z oznako M3 na zadku vozila, ki se bo javnosti na štiridnevnem dogodku predstavil v družbi M4 CSL. Premiero bo doživel že prvi dan dogodka, 23. junija, ko se bo ob 10. uri dopoldan podal na progo ene najbolj znamenitih gorsko-hitrostnih dirk.

Omenjena športnika pa ne bosta edina BMW-jeva avtomobila, ki jih bodo pripeljali iz Münchna. Tu bodo še BMW M4 Touring MotoGP Safety Car, BMW M4 Competition Coupé s 550 'konji' moči in 100 kilogrami prihranka pri teži. Vse pa le ne bo športno obarvano, saj bosta prvičširši javnosti predstavljena še BMW i7 in BMW iX1, najnovejši pridobitvi v segmentu električnih vozil.

Čeprav bo BMW M3 Touring svoj uradni debi doživel šele čez dobra dva tedna, pa je bil skoraj v celoti že predstavljen na video posnetku, ki je zaokrožil po družabnih omrežjih. Ogledate si ga lahko na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"