BMW serije 5 Gran Turismo je prenovljen postal BMW serije 6 Gran Turismo

14. 6. 2017
Deli

BMW je naslednika petke GT  v šestko GT 'povišal' zato, kot pravijo, ker naj bi z njim naredili takšen korak naprej. Če je to res, bomo videli na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Pri BMW-ju trdijo, da bo novinec imel boljše vozne lastnosti, bo bolj udoben in tudi bolj učinkovit od predhodnika. Namenili so mu 87 milimetrov večjo dolžino in ga znižali za 21 milimetrov, širina pa je ostala enaka. Za 64 milimetrov nižji zadek je pripomogel k bolj športnemu nastopu in boljši aerodinamiki. Po zaslugi sodobnih materialov so težo zmanjšali do 115 kilogramov, prostornost kabine se je povečala, za dvajset litrov pa je večji tudi prtljažnik s prostornino 610 litrov, ki jih je mogoče povečati na 1.800 litrov. Seveda je vozniku in potnikom na voljo vsa oprema, ki jo poznamo tudi iz drugih bavarskih modelov.

BMW serije 6 GT bo sprva na voljo s štirimi motorji, dvema turbobencinskima in dvema turbodizelskima, vsemi s tehnologijo TwinPower Turbo in v kombinaciji s serijskim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, moči pa se bodo raztezale od 258 do 340 'konjev'.