BMW serije 8 kabriolet se dobro znajde v Dolini smrti

29. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Z obiskom ZDA se zaključujejo še zadnja testiranja novinca, ki pa letos še ne bo uzrl serijske proizvodnje.

Za novo serijo 8 coupe z BMW-jevim logotipom na pokrovu lahko rečemo, da gre za obuditev legende, ki bo letos ponovno zaživela po nekaj manj kot 20 letih od konca proizvodnje prve generacije. Hkrati se ji bo v ponudbi – ta pa prvič – pridružila še različica brez strehe. Te BMW še ni razkril, nam je pa zato danes postregel s prvimi fotografijami zamaskiranih prototipov. 'Osmice' s platneno streho se namreč že vozijo po cestah Doline smrti, Skalnega gorovja in Las Vegasa.

Ekstremne temperature in prah vsekakor niso ravno razmere, v katerih bi si želeli voziti brez strehe nad glavo. Hkrati pa so to po besedah BMW-jevih inženirjev idealni pogoji za preizkus delovanja sistemov, kot so klimatska naprava, informativno-razvedrilni sistem in še cel kup drugih elektronskih in asistenčnih pripomočkov. Navsezadnje je to tudi preizkus prepustnosti platnene strehe avtomobila.

Pri BMW-ju s tem preizkusom menda zaključujejo obsežne teste, ki so jih začeli v zimskih razmerah švedskega mesta Arjeplog, nadaljevali pa s tradicionalnim obiskom dirkališča Nürburgring. Čeprav so testi že končani, bo na serijski avtomobil treba še nekoliko počakati. Pričakovati je sicer, da bi ga že lahko predstavili na avtomobilskem salonu v Parizu, zagotovo pa ga na cestah še ne bo pred začetkom prihodnjega poletja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja