Bo Bugatti avtomobilsko paleto okrepil s športnim terencem?

4. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli
Bo Bugatti avtomobilsko paleto okrepil s športnim terencem? (foto: Bugatti)
Bugatti

Znamka resno razmišlja o širitvi flote, znova je na mizi možnost uvedbe hibrida.

Francoski proizvajalec športnih in prestižnih avtomobilov Bugatti (o zgodovini znamke smo pisali ravno pred kratkim), ki je sicer v lasti nemškega koncerna Volkswagen, ima trenutno prvič po več desetletjih v proizvodnji več kot en avtomobil. Že znanemu Chironu se je namreč pred nekaj tedni pridružil še nekoliko redkejši model Divo, ki so ga pri Bugattiju razprodali še pred predstavitvijo. Kot kaže, pa se paru utegne kmalu pridružiti še tretji model, hkrati pa prvi SUV.

O možnosti tretjega modela v ponudbi je na aktualnem avtomobilskem salonu v Parizu za ameriško spletno stran Bloomberg spregovoril predsednik znamke Bugatti Stephen Winkelmann. Dejal je, da v podjetju razmišljajo o številnih možnostih, kar se tiče karoserijske podobe avtomobila, pogonskega sklopa in vsega drugega. Glede pogonskega sklopa je Winkelmann še enkrat več dejal, da so trenutnemu 16-valjniku šteti dnevi.

Po drugi strani pa je Winkelmann dodal, da obstaja verjetnost, da bi v prihodnje ponudbo obogatili s športnim terencem in se tako pridružili drugim prestižnim znamkam, kot je Rolls-Royce. Ob tem pa ostaja bistvenega pomena to, da bo širitev tudi ekonomsko smiselna. »Predstaviti moramo prepričljiv načrt, ki bo upravičil prihodnje naložbe. Hibrid bi tako lahko bil ena izmed možnosti, še posebno, če upoštevamo družbeno sprejemljivost tovrstnega pogonskega sklopa,« je dejal Wikelmann.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"