Bo Seat obudil "španskega Fička"?

3. 5. 2017
Deli
Bo Seat obudil "španskega Fička"? (foto: Seat)
Seat

Za zdaj ni govora o tem, a za za domačo avtomobilsko razstavo v Barceloni je Seat pripravil študijo SEAT 600 BMS, s katero se spominja 60. obletnice svojega legendarnega modela iz preteklosti.

Če je Slovenijo in Jugoslavijo motoriziral jugoslovanski Fiat 600, ki ga je dolga leta izdelovala Crvena Zastava v Kragujevcu in je bil pri nas preprosto znan kot Fičko, je v Španiji enaka vloga pripadla španskemu Fiatu 600, ki se je tam seveda imenoval Seat 600. Tudi njegova pot je bila precej podobna, od 'samomorilskih' vrat v začetku, do povečanj motornih moči in podobnega, samo zanj pa je bila značilna štirivratna karoserijska oblika.

Pri Seatu so študijo zasnovali na prvotnem Seatu 600, ki je imel dvoje 'samomorilskih vrat' in platneno streho. Študija jih ima prav tako, na stare čase pa spominja tudi siva barva karoserije s samolepilnimi okraski v oranžni barvi in posodobljenim veliko bolj grafičnim logom '600'. Kolesa in zavore so enake kot pri izvirniku, notranjost pa je urejena v usnju z oranžnimi šivi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"