Bo Toyota novo Supro predstavila tudi v izvedbi brez strehe?

24. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli

Glede na to, da je avtomobil razvit na enaki osnovi kot BMW Z4, so možnosti za kaj takega popolnoma realne.

Le še manj kot mesec dni nas loči od predstavitve nove generacije Toyote Supre z oznako A90. Ta bo po več kot desetletju in pol obudila legendarno ime med japonskimi avtomobili, Toyota pa se je za realizacijo projekta povezala z nemškim avtomobilskim proizvajalcem, ki je na enaki osnovi kot Toyota razvil letos predstavljeni roadster Z4 tretje generacije.

In medtem ko so vse testne Supre, ki jih Toyota kaže v javnosti (skrite pod kamuflažno folijo) opremljene 'le' s trdo streho (kupeji), bi se v prihodnje vendarle lahko zgodilo, da bo na trg zapeljala tudi različica z odstranljivo streho. To je za avstralsko spletno stran Carsales pred kratkim namignil glavni razvojni inženir modela Supra, Tetsuya Tada.

Inženir sicer ni razkril, ali bo šlo pri morebitni novi različici težko pričakovanega športnika za klasični kabriolet po zgledu modela Z4 ali pa nemara celo za različico targa, kakršne smo v preteklosti že poznali. Ne nazadnje se zdi, da se nišni trg targa kabrioletov zadnje čase znova prebuja, na kar že od zadnje generacije opozarja Porsche 911, svojo targa različico je dobila Mazda MX-5, pred časom pa je nov patent za tovrstno karoserijsko različico pri ameriškem patentnem uradu vložil tudi Ferrari.