Bosch tehnični kotiček

28. 1. 2014
Deli

Bosch proslavlja 25 let diagnostičnih preizkuševalnikov za avtomehanične delavnice.

Ko je podjetje Bosch leta 1988 trgu prvič ponudilo preizkuševalnik KTS 300, je postalo eden prvih proizvajalcev diagnostičnih preizkuševalnikov krmilnih enot za neodvisne avtomehanične delavnice.

Bosch od vsega začetka nenehno razvija profesionalne naprave, ki sestavljajo serijo KTS, in je danes vodilno svetovno podjetje na področju diagnostične opreme za krmilne enote. V Evropi diagnostične preizkuševalnike krmilnih enot Bosch danes uporablja tretjina vseh neodvisnih avtomehaničnih delavnic, v Nemčiji pa te naprave uporablja kar polovica vseh neodvisnih delavnic. Obstoječe različice programske opreme za avtomehanične delavnice je na začetku leta 2012 nadomestila različica Esitronic 2.0. Zmogljiva programska oprema Esitronic je Boschevi razvojni ekipi omogočila, da je družino izdelkov KTS oblikovala v celovit diagnostični in informacijski sistem, ki je v pomoč avtomehanikom in jih vodi skozi preizkuševalne postopke ter omogoča standardiziran diagnostični postopek za vsa vozila, ki so trenutno na trgu.

V zadnjih 25 letih je vloga elektronike v naših vozilih postala pomembnejša, zato se je močno povečal tudi obseg diagnostičnih podatkov. Stalno posodabljanje podatkov že od samega začetka zagotavlja, da imajo delavnice vedno na razpolago ažurne podatke o krmilnih enotah. Leta 1988 je preizkuševalnik KTS 300 podpiral obdelavo podatkov sistemov za upravljanje motorjev treh proizvajalcev vozil.

Danes Boscheva programska oprema Esitronic 2.0 pokriva 180 znamk in več kot 90.000 modelov vozil z vsega sveta. Vsak dan se dodajajo novi podatki in se z rednimi posodobitvami posredujejo delavnicam, ki so nanje naročene. Podjetje Bosch diagnostične preizkuševalnike krmilnih enot serije KTS razvija in izdeluje v nemškem mestu Plochingen, ki leži blizu Stuttgarta.

Zaradi stalnega razvoja in rednih posodobitev so preizkuševalniki za delavnice odlična naložba. Vanjo sta vključena tudi tehnična dokumentacija in celovit izobraževalni program, prek katerega zaposleni v delavnicah pridobijo vse znanje, ki ga potrebujejo za varno in nemoteno preizkušanje ter popravilo tudi najnovejših elektronskih sistemov v vozilih. V posebej težavnih primerih pa vedno lahko pomaga Boscheva telefonska linija za tehnično podporo – ne glede na to, za katero znamko ali proizvajalca gre.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja