Boscheva študija s številnimi zasloni

13. 1. 2016
Deli

Bosch je na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu predstavil študijski avtomobil, ki jo je izdatno napolnil z na dotik občutljivimi zasloni.

Pri Boschu so izhajali iz dejstva, da v naša življenja izdatno posegajo takšni ali drugačni zasloni, in voznikov delovni prostor po vse širini armaturne plošče in vrat ter sredinski konzoli opremili z zasloni, ki so občutljivi tudi na dotik. Kot pravijo, s tem niso hoteli zmotiti voznika, ampak mu prav nasprotno želijo omogočiti, da bi brez posebnih motenj prišel do želenih podatkov i upravljal info-zabavnostne naprave. Zaslonom so namenili tudi možnost generiranja površin z različno teksturo, ki vozniku nakaže, če je pod njegovimi prsti gumb za upravljanje posamezne naprave, zato mu ni treba umikati pogleda s ceste.

Zasloni poleg pregleda in upravljanja avtomobilskih sistemov in drugih naprav služijo tudi opozarjanju voznika, saj ga z določeno sekvenco svetlobnih signalov lahko denimo opozorijo na pešca v bližini. Avtomobil je lahko povezan tudi z osebnim planerjem v voznikovem pametnem telefonu in ga samodejno vodi do kraja zmenka, če pa je ta odpovedan, pa začne voznika samodejno voditi k naslednjemu. S pomočjo povezljivega info-zabavnostnega vmesnika lahko voznik preko avtomobilskih zaslonov upravlja tudi naprave v lastnem domu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol