Brembo aktivno v boj proti koronavirusu

1. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli
Brembo aktivno v boj proti koronavirusu (foto: Profimedia)
Profimedia

Trem organizacijam na severu Italije je podjetje (tudi kot zgled drugim) namenilo sredstva za razvoj zdravila proti omenjeni bolezni.

Svetovno znani italijanski proizvajalec zavornih komponent Brembo je bil eden od prvih italijanskih podjetij, ki so zaradi krize, povezane s koronavirusom, od 16. marca pa (vsaj) do 3. aprila zaprlo svoje tovarne in delavce poslalo na prisilni dopust. Ne nazadnje njihove štiri tovarne stojijo na najbolj ogroženih območjih severne Italije, v mestih Stezzano, Curno, Mapello in Sellero oziroma v bližini Bergama in Brescie.

Pri Brembu se tako še kako dobro zavedajo pomembnosti boja proti bolezni in pomena čim hitrejše pomoči, zato so se odločili trem organizacijam, bolnišnici Papeža Janeza XIII., raziskovalnemu oddelku bolnišnice v Bergamu (FROM) in inštitutu Mario Negre, podariti donacijo v vrednosti milijon evrov. S tem denarjem naj bi jim pomagali do še hitrejšega napredka na področju razvoja zdravila proti bolezni CoVID-19. Predvsem bolnišnica v Bergamu naj bi že bila blizu prvim rezultatom svojega dela.

»V tem času je izredno pomembno, da razumemo dogajanje, ki se odvija znotraj organizma. Zahvaljujoč velikodušni donaciji, ki smo jo prejeli od Bremba, smo prepričani, da bomo kmalu dosegli napredek na področju razumevanja škode, ki jo virus naredi v telesu, s čimer bomo lahko tudi zmanjšali število ljudi na intenzivnem oddelku bolnišnice, ki takšne nege ne potrebujejo,« je dejal Giuseppe Remuzzi, direktor zgoraj omenjenega inštituta.

Namen Bremba pa ni bil, da bi s svojo akcijo le pomagal omenjenim trem organizacijam. Upajo namreč, da bodo s svojo potezo spodbudili tudi druga podjetja in posameznike, da se odločijo in na enak ali podoben način ukrepajo ter sledijo njihovemu zgledu, saj bodo tako pomagali k še hitrejši rešitvi situacije.