Bugatti Vision Gran Turismo - virtualni dirkalnik za avtomobilski salon v Frankfurtu

6. 9. 2015
Deli

Morda je nekoliko nenavadno, a Bugatti bo v Frankfurtu predstavil oprijemljivo študijo dirkalnika, ki ga je sicer zasnoval za franšizo video iger Gran Turismo.

Bugatti je z dirkalnikom za Gran Turismo počastil dirkalno zgodovino francoske znamke. Z njo se spominja predvsem svojega najbolj bleščečega obdobja v dvajsetih in tridesetih leti prejšnjega stoletja in zmag na dirkah 24 ur Le Mansa. Konstruktorji so si pri oblikovanju avtomobila za zgled vzeli predvsem nenavadno oblikovani dirkalnik Bugatti Type 57 Tank, ki je v letih 1937 in 1939 zmagal na dirkah 24 ur Le Mansa. Po njem povzema tudi barvno shemo v dveh odtenkih modre. Modra je bila tedaj uradna barva francoskih dirkalnikov, od zmag v Le Mansu pa jo je Bugatti prevzel tudi za svojo barvo.

Čeprav so dirkalnik zasnovali za ekstremni svet navidezne resničnosti, ki nima dosti skupnega s pravo resničnostjo, so se konstruktorji držali dveh načel. Virtualnemu avtomobilu so nedvomno namenili vse Bugattijeve posebnosti po načelih "umetnost, oblika, tehnika" , vsi deli avtomobila pa so tudi v navidezni resničnosti morali imeti resnično funkcijo. Konstruktorji tudi niso hoteli slediti retro slogu, ampak so vanj vgradili le duha nekdanjih dirkalnikov.

Bugattijev šef oblikovanja Achim Anscheidt je ob predstavitvi dirkalnika Bugatti Vision Gran Turismo povedal: "Buggatijeva oblikovalska ekipa običajno dela za ekskluzivni in zelo priznan krog kupcev. Z Bugattijem Vision Gran Turismo nam je prvič bila dana možnost, da nekaj posebnega naredimo tudi za naše navdušence. Ko se ciljna skupina 450 lastnikov Veyrona nenadoma poveča na več milijonov ljubiteljev, igralcev in navdušencev nad visokimi zmogljivostmi, postanejo zadeve zelo razburljive. Pri tem projektu smo se zelo zabavali."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"