Čevlji z avtomobilsko tehnologijo

5. 7. 2016
Deli

BMW je leta 2008 predstavil oblikovalsko študijo BMW GINA Light Visionary Model, ki ji je namenil čez okvir napeto brezšivno zunanjo prevleko iz tkanine, zdaj pa je v sodelovanju s Pumo tedaj uporabljeni tehnologiji namenil tudi praktično uporabo v obliki ... čevljev.

BMW-jev oblikovni studio Designworks in Puma sta namreč sodelovala pri projektu, pri katerem so uporabili ključne elemente projekta GINA in jih pretvorili v športne čevlje BMW X-CAT DISC, ki jih je Puma uvrstila v svojo ponudbo za letošnje poletje.

Osnova za čevlje je bila kombinacija BMW-jeve fleksibilne, ergonomske in lahke tkanine GINA ter Pumine tehnologije "DISC", pri kateri so klasične vezalke nadomestili z vrtljivim kolutom, ki s pomočjo žic napenja in sprošča čevlje. Zgornji del čevlja tvori zgolj tanka plast raztegljive in lahke tkanine GINA, ki se kot druga koža ovije okrog noge . Ker ni šivov, ima uporabnik med nošnjo takšnega čevlja zelo naraven občutek.

Oblikovalci so nogo sicer obravnavali kot okvir, na katerega so napeli tkanino, ki so ga modificirali, da je postal dovolj trden za vsakdanjo nošnjo med športnimi dejavnostmi, hkrati pa tudi dovolj zračen, da se uporabnikov noga v njem dobro počuti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja