Chery predstavlja globalno modelno linijo za nastop v Evropi

28. 8. 2017
Deli

Kitajski Chery bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil novo linijo svojih modelov, ki bodo namenjeni predvsem nastopu na svetovnih trgih. Predstavitev je napovedal z dvema skicama prihodnjega športnega terenca.

Čeprav bodo modeli svetovne linije nosili enak Cheryjev znak, kot kitajski modeli, bo šlo za posebno linijo, ki bo izhajala iz znamkinega novega oblikovnega jezika 'Life in Motion', ki ga je zasnoval njihov glavni oblikovalec James Hope.

Kot pravijo pri Cheryju, bodo avtomobile namenili predvsem mladim urbanim voznikom z naprednim načinom razmišljanja, pri oblikovanju pa bodo izhajali iz 'hidrodinamičnega oblikovanja', v katerem se bo odražala čista estetika tekoče vode. Kot športni terenec bo njihov avtomobil seveda imela močan nastop,  progresivnost oblikovanja pa se bo odrazila tudi na sprednjem delu z izrazito vodoravno letvico v kromu in led žarometi.

Chery sicer v prihodnjih letih načrtuje močnejši nastop v Evropi, pri katerem bodo pomembno vlogo igrali predvsem avtomobili iz nove modelne linije, ki se bo osredotočal predvsem na križance in športne terence. Med drugim bodo odprli tudi evropsko središče za oblikovanje ter raziskave in razvoj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja