Chevrolet že (skoraj) razprodal proizvodnjo Corvette za prvo leto

31. 7. 2019 | Jure Šujica
Deli

Za nakup vozila modelnega leta 2020 naj bi ostalo le še nekaj prostih mest.

Ameriški avtomobilski proizvajalec Chevrolet je pred kratkim predstavil težko pričakovano osmo generacijo svojega legendarnega športnika, Chevrolet Corvette, ki pa je že dolgo pred predstavitvijo buril duhove javnosti. Že pred časom, dolgo pred uradno predstavitvijo so namreč na dan prišle govorice, da bo nova Corvette kot prva v zgodovini imela motor namestpred nameščen za voznikom. Omenjena informacija je sprožila kar nekaj polemik, veliko pa je bilo tudi kritikov omenjen poteze. A kot kaže je bila vsaj z vidika prodaj pravilna.

Tega, kakšne rezultate bo dosegal novinec si niso upali napovedati niti pri Chevroletu, kjer so celo dejali, da bo nova generacija Corvette še nekaj let na voljo vzporedno s prejšnjo. A strah pred slabo prodajo je kot kaže odveč, saj naj bi, kot je v nedavni izjavi za ameriški spletni portal Autoblog dejal vodja oblikovanja pri General Motorsu, Michaela Simcoeja, odveč. Ameriško podjetje naj bi namreč že prejelo toliko naročil, kolikor naj bi predvidoma znašala letna proizvodnja omenjenega modela.

»Mislim, da je število naročil že doseglo predvideno število vozil, ki naj bi jih izdelali. Corvette je skoraj že razprodana. No, temu je vsekakor zelo blizu in mislim, da bo količina za prvo leto kmalu dosežena,« je na nedavnem avtomobilskem srečanju Concours d'Elegance of America dejal Simcoe. Točno število vozil, ki naj bi jih izdelali v enem letu sicer ostaja neznano, a naj bi bilo skoraj zagotovo višje od 30.000, kolikor so jih izdelali v prejšnjih generacijah. Chevrolet je sicer pred nekaj dnevi potrdil, da bo za proizvodnjo motorjev za izvedbo Stingray skrbela tovarna Tonawanda v zvezni državi New York.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"