Citroen Berlingo kmalu tudi s Toyotino značko

2. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli
Citroen Berlingo kmalu tudi s Toyotino značko (foto: Toyota)
Toyota

Vsaj na začetku bo na voljo le v Evropi, več pa bo o njem znanega ob razkritju.

Koncern PSA in Toyota sta z zadnjo generacijo skupaj razvitih dostavnikov naredila pravo uspešnico: PSA s Peugeotom Travellerjem in Citroenom Space Tourerjem (ter po novem z Opel Zafiro Life), Toyota pa s svojo različico, modelom ProAce. S sodelovanjem sta očitno zadovoljni obe strani, saj sta se odločili za nadaljevanje, naslednji rezultat pa bo luč sveta ugledal že zelo kmalu, natančneje na avtomobilskem salonu v britanskem Birminghamu, ki bo svoja vrata odprl 30. aprila.

ProAce pa bo ime, ki ga bo nosil tudi novinec. Pravzaprav se bo imenoval ProAce City, z njim pa bo Toyota vstopila v segment, v katerem do zdaj še nikdar ni bila prisotna. Odločitev, da se vanj poda z že preverjenim receptom, ki ga prinaša osnova koncerna PSA, je zato povsem razumljiva poteza, da so se odločili in partnerstvo s francosko znamko, ki velja za pionirja v tem avtomobilskem razredu, še dodatno razširili.

Toyota bo novinca ponudila le na evropskem trgu, kjer se proda 35 odstotkov vseh tovrstnih vozil. Točnih podatkov o avtomobilu pa na drugi strani še niso razkrili. Tako še vedno ostaja neznanka, ali bo avtomobil na voljo le kot dostavnik ali tudi kot osebni avtomobil. Vse to naj bi bilo namreč znano ob njegovi predstavitvi.