Citroën C3 Picasso

29. 7. 2008
Deli

Uradne fotografije so tu in ob pogledu nanje lahko rečemo le, da bo enoprostorski C3 resnično simpatičen avtomobilček. Celo bolj kot smo predvidevali. Pa tudi v marsikaterem pogledu poseben.

Zagotovo tudi zaradi zanimivo rešenih A-stebričkov, ki še dodatno zmanjšujeta mrtve kote. Presenetljivo svež in živahen na pogled bo tudi zadek. To je oblikovalcem uspelo doseči z ločeno nameščenimi zadnjimi lučmi. Pomembnejši 'kosi' so svoj prostor našli na vrhu, tik pod streho, medtem ko preostale najdemo bližje dnu, ob zaključkih vrat. Znane so tudi že mere. Pikasojček bo v dolžino meril 4, 08, v širino 1, 73 in v višino 1, 62 metra.

V notranjosti bo vse podrejeno udobju potnikov. Steklenih površin bo skupaj s panoramsko streho za 4, 52 m? . Zadnji potniki ne bodo sedeli na klopi, ampak na treh ločenih in vzdolžno pomičnih (150 mm) sedežih. Te bo mogoče ? prav tako ločeno ? zlagati, in sicer do te mere, da bo na koncu zadaj nastalo povsem ravno dno, jagoda na vrhu smetane pa bo premični mehanizem, ki bo omogočal nalaganje prtljage vse do prve vrste sedežev.

Motorji bodo (vsaj na začetku) štirje, dva bencinska (VTi 95 in VTi 120) ter dva dizelska (HDi 90 in HDi 110), slaba novica pa je le ena ? na Pikasojčka bo treba še malo počakati. Najprej do pariškega salona, kjer ga bodo premierno predstavili javnosti (novinarjem, upamo, da že prej), in potem še malo, da bo zapeljal v salone. Pri Citroënu pravijo, da v začetku prihodnjega leta.

Foto: Citroën

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol