Citroen C4 Cactus se poslavlja po zgolj eni generaciji

24. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli

Njegov naslednik bo prinesel drugačno ime in tudi drugačno filozofijo.

Citroen C4 Cactus je bil poskus francoske znamke popeljati model C4 tudi med križance, pa čeprav je imel s kombilimuzino poleg platforme skupno le še ime. A nič zato, s svojo zanimivo zunanjostjo je še posebej pred lanskoletno posodobitvijo tudi pri nas navdušil kar lepo število kupcev. No, s posodobitvijo mu je Citroen nekaj karizmatičnosti odvzel, hkrati pa mu celo namenil nalogo nadomestitve istoimenske kombilimuzine. A očitno se bliža njegov konec.

Ime Cactus bo tako po koncu proizvodnje aktualne generacije romalo v pokoj, z njim pa tudi zanimivio oblikovan avtomobil, ki je ravno s posodobitvijo lansko leto izgubil velik del prepoznavnih 'zračnih blazin' na boku, s tem pa tudi astnega karakterja. Odločitev o ukinitvi je za britansko spletnos stran Top Gear razkril generalni direktor znamke Citroen, Xavier Peugeot, ki je ob tem razkril, da bo avtomobil kot tak zagotovo romal v zgodovino, ne pa tudi ime Cactus, ki bi se v prihodnje lahko vrnilo.

Odhod Cactusa pa se vedna ne pomeni umik Citroena iz omenjenega avtomobilskega razreda, ki velja za enega najpomembnejših pri Citroenu. Peugeot tako razkriva, da bo Cactus dobil naslednika, od katerega pa pričakuje, da bo v skladu s tradicijo znamke še nekoliko bolj razdelil javnost kot jo je predhodnik. Citroen bo torej ostal prisoten v segmentu križancev še naprej in z enako vnemo kot do sedaj. In glede na to, kaj jim je uspelo doseči s prvo generacijo Cactusa, je povsem upravičeno in mogoče pričakovati, da bodo ta uspeh ponovili še enkrat.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol