Najdostopnejši Citroënov "električar" je dobil cene za Slovenijo

8. 4. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Ob predstavitvi povsem električnega C3 je bilo rečeno, da bodo cene nastavljene pod 25.000 evrov. Tudi pri nas?

Citroën ë-C3 je bil predstavljen s precej velikim pompom, predvsem zahvaljujoč napovedani ceni avtomobila, ki naj bi bil prvi dostopnejši električni avto v Evropi. Obljubljali so ceno pod 25.000 evrov in obljubo tudi držali.

Citroen

Cena je lahko še nižja

Tako je ë-C3 pri nas na voljo za 24.800 evrov in to brez popustov in subvencije. Ko seštejemo vse, pa je cena še toliko bolj privlačna. In kaj Citroën za ta denar ponuja?

Poganja ga električni motor z močjo 83 kilovatov (113 konjskih moči), ki ga napaja 44 kWh baterija. Ta omogoča doseg 320 kilometrov (WLTP), omogoča pa tudi hitro polnjenje, ki na 100 kW polnilnicah avto napolni od 20 do 80 odstotkov v 26 minutah.

Citroen

Stopa v velike čevlje ...

Udobje zagotavlja z združitvijo vzmetenja in sedežev pod imenom Citroën Advanced Comfort, prenovljena armaturna plošča pa omogoča večjo preglednost. Na voljo sta dva paketa opreme, imenovana »You« in »Max«, več o obeh paketih in bolj podrobno o cenah, pa TUKAJ.

Citroën torej na malega električarja stavi veliko, glede na to, da združuje sodobno tehnologijo s prostornostjo in udobjem, pa je francoski optimizem najbrž na mestu. Kljub temu pa bo klasično gnanega C3 težko nadomestil, saj so jih, od leta 2002, ko je bil avto predstavljen, prodali kar 5,6 milijona.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu