Citroën na pariškem tednu mode

5. 9. 2017
Deli

V sklopu dogodka bo Citroën pripravil dva razstavna prostora, v enem izmed njih v predstavljen nov model E-Mehari, narejen v počastitev legendarnega modela iz 60. let.

Medtem, ko vsi avtomobilski navdušenci komaj čakamo na odprtje avtomobilskega salona v Frankfurtu, kjer pričakujemo predstavitve kar lepega števila novih modelov, pa se pri Citroënu pripravljajo še na en dogodek, ki na prvi pogled z avtomobilizmom nima prav ničesar skupnega. Govorimo namreč o pariškem tednu mode, ki se bo francoski prestolnici odvil med 8. in 16. septembrom.

Citroën galerija

Na prvi lokaciji, ki so jo poimenovali La Maison Citroën se bo na 150 kvadratnih metrih razprostiral nov koncept razstavnega prostora, kakršne nameravajo v bližnji prihodnosti postaviti še drugod po Franciji in svetu, za začetek v Belgiji, Kolumbiji, na Kitajskem, v Maroku in na Japonskem. Ob tem pri Citroën obiskovalcem obljubljajo popolnoma novo izkušnjo, tako na digitalni, kot tudi fizični ravni.

Še nekoliko bolj ekskluziven E-Mehari

Morda nekoliko bolj zanimiv pa bo drug razstavni prostor v Galeriji Joseph – na naslovu 116 Rue de Turenne, če boste ravno takrat v Parizu – kjer pa bo razstavljen Citroënov električni SUV z imenom E-Mehari, ki navdih išče v legendarnem modelu iz leta 1968. Avtomobil je bil sicer predstavljen že pred dvema letoma, so pa zdaj pri Citroënu v sodelovanju z modno hišo Courréges pripravili omejeno serijo 61 primerkov – leta 1961 je omenjena modna hiša tudi nastala – z oznako 'E-Mehari Styled by Courréges'.

Citroën E-Mehari

Novinec bo v primerjavi s serijskim modelom še nekoliko bolj 'trendovski', saj bodo vsi primerki odeti v črno karoserijo, notranjost pa bo črno-bela. Vsak avtomobil bo krasila tudi serijska številka in pa logotip oblikovalske hiše, ki bo zanj prispevala še posebej oblikovano dvobarvno torbo. Vse spremembe pa ne bodo zgolj lepotne narave, Citroën je za to serijo pripravil tudi nova okna in še bolj trdno plastično streho, za večjo varnost pa bodo skrbeli še kovinski varnostni loki.

Jure Šujic

Foto: Citroën

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"