Citroën prazni depoje: mogoče se najde kaj za vas

28. 11. 2017
Deli

Citroënov zgodovinski depo Conservatoire Citroën, kjer je shranjena zbirka združenja L'aventure Peugeot Citroën DS, se seli na novo lokacijo, kar so izkoristili tudi za prevetritev zbirke, iz katere so izločili nekaj primerkov, ki jih bodo v nedeljo, 10. decembra, ob 14:00 na javni dražbi ponudili avtomobilskim navdušencem.

In kaj lahko kupite na dražbi? Poleg avtomobilov bodo na dražbi ponudili predmete, ki se navezujejo na oglaševanje in zgodovino znamke, predmete iz proizvodnih obratov Levallois-Perret, Quai de Javel iz Pariza, Asnières, Clichy in Aulnay, kombinezone ekipe Citroën Sport z vzdržljivostnih dirk, doprsni kip Andréa Citroëna in zbirateljsko izdajo stripa Tintin in modri lotus, ki je leta 1992 v 2.500 izvodih izšel ob počastitvi 60. obletnice odprave po Aziji.

Verjetno je za potencialne kupce najbolj zanimivih 65 avtomobilov, med katerimi izstopa osem Sbarrovih študij, štirinajst maket oblikovalskega oddelka Design Citroën, trije edinstveni Citroëni, sedem predvojnih modelov, pet terencev, štirje dirkalniki in trije Citroëni XM s filmsko preteklostjo.

Kdor se zanima za kakšnega od ponujenih avtomobilov, lahko sodeluje na dražbi, ki bo potekala preko uradne spletne strani ali po telefonu. Možen je tudi ogled 65 avtomobilov in 90 ostalih predmetov, a le, če se odpeljete v Citroënov konservatorij v Francijo. Katalog z bolj natančnimi podatki o ponudbi pa najdete na tej povezavi.