Concept BMW serije 4 Coupé

6. 12. 2012
Deli

O BMW serije 4 smo na naših internetnih straneh in v reviji že kar precej pisali, zdaj pa so tudi Bavarci objavili prve uradne fotografije in podatke.

S serijo 4 želijo nadaljevati uspešnost kupeja in kabrioleta serije 3, a na drugačen, bolj prestižen način, torej v smislu trenutne serije 6. Serija 4 Coupé v dolžino meri 4,641 metra, v primerjavi s serijo 3 je v širino širši za 44 milimetrov (1,826 metra) in za 16 milimetrov nižji (1,362 metra). Medosna razdalja je daljša za 50 milimetrov, kar skupno nanese 2,810 metra, širša sta tudi koloteka.

Oblikovno se serija 4 sicer opira na serijo 3, a z nekaterimi detajli nakazuje na željo po večji žlahtnosti avtomobila. Pomembno vlogo pri oblikovanju avtomobila so namenili prednjemu delu, maski, odprtinam za zrak ter odbijaču in seveda žarometom, ki z diodno tehnologijo puščajo oblikovalcem proste roke.

Seveda BMW ne želi razkriti vsega, tako tudi še ni jasno, kateri motorji bodo na voljo v seriji 4. A tu ne rabimo biti posebej pametni, da bi ugotovili, da verjetno prav vsi iz serije 3, morda v bližnji prihodnosti pa tudi kakšen z veliko črko M ob oznaki avtomobila.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel