Countach se resnično vrača, to dokazujejo tudi prve fotografije avtomobila!

12. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli
Countach se resnično vrača, to dokazujejo tudi prve fotografije avtomobila! (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Elementov, ki spominjajo na predhodnika pa je vedno več.

Pred dvema dnevoma je italijanski Lamborghini dvignil nemalo prahu z zapisom na družabnem omrežju Instagram, kjer so zapisali, da bo naslednik njihovega Aventadorja nosil ljubiteljem znamke še predobro znano ime: Countach, poleg tega pa je razkril tudi prvo fotografijo avtomobila, skritega pod belo prevleko, pod katero je bilo mogoče videti klinasto obliko avtomobila. Tudi ta se je na prvi pogled zgledovala po slavnemu predhodniku izpred pol stoletja.

Ne glede na to, pa so številni tedaj podvomili v potezo Lamborghinija in izrazili mnenje, da gre le za projektno ime in da Lamborghini serijskemu avtomobilu vendarle ne bo nadel tega imena. A Italijani so sedaj dvomljivcem zaprli usta s serijo novih treh fotografij, ki razkrivajo podrobnosti prihajajočega športnika; med njimi tudi sprednjo masko vozila z napisom Countach in pa steklenega pokrova 12-valjnika.

Premiera tik pred pred vrati?

In ko smo ravno pri motorju: novega Countacha bo poganjal elektrificiran pogonski sklop, ki bo temeljil na 12-valjnem bencinskem motorju. To je sicer že znan podatek, zadnje informacije pa kažejo na to, da bo njegova moč že v osnovni različici znašala vsaj 800 'konjev' oziroma okrog 590 kilovatov, kar je že v osnovi več, kot pa najmočnejša izvedba odhajajočega Aventadorja, Ultimae, ki premore 'zgolj' 780 'konjev' ali 574 kilovatov moči. V izvedbah S, SV in SVJ bi tako lahko narasla še za kakih 100 dodatnih 'konjev'.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lamborghini (@lamborghini)

Pri Lamborghiniju sicer še vedno niso razkrili datuma, kdaj naj bi novi Countach uzrl luč sveta in povsem mogoče je, da ga vse do razkritja niti ne bodo. Špekulacije, podprte z zadnjimi fotografijami na drugi strani kažejo na to, da bi novi Countach svoj debi doživel že v prihodnjih dneh in sicer na razstavi v sklopu avtomobilskega tedna v Monterey-ju v Kaliforniji.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol