Cross Country Baja pod budnim očesom Slovenca

10. 12. 2020 | Matjaž Korošak
Deli
Cross Country Baja pod budnim očesom Slovenca (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Predsednik tehnične komisije AŠ2005 Janez Flerin bo sodeloval na svetovnem pokalu Cross Country Baja v Savdski Arabiji.

Novo priznanje slovenskemu tehničnemu znanju in poznavanju predpisov je prišlo v obliki povabila mednarodne avtomobilistične zveze FIA slovenskemu komisarju Janezu Flerinu. Vodja tehnične komisije naše zveze bo tako opravljal zahtevno funkcijo pomočnika tehničnega komisarja na zadnjih dveh dirkah pokala Baja, ki bosta potekali v Savdski Arabiji sredi decembra. Flerin bo tako del petčlanske delegacije FIA na tem dogodku.

Gre za krajše izvedbe klasičnega reli raida, saj morajo vozniki odpeljati približno 350 km preizkušenj po brezpotjih. Flerin, ki je prav letos podpisal pogodbo s FIA za tehničnega komisarja novega vstopnega razreda cross car, je tako vskočil kot zamenjava, saj številni delegati preprosto ne morejo zapustiti države.

»FIA sicer črpa delegate za vse tako imenovane 'off road' discipline, kot so avtokros, reli, relikros in raid iz istega bazena, tako da sem zdaj vskočil kot pomoč. Gre za kar dve dvodnevni dirki, ki so jih organizirali za veljavnost prvenstva, saj je polovica relijev že odpadla zaradi pandemije,« pravi Flerin, ki dodaja, da je to v bistvu generalka za Dakar.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"