Crossland X: Oplov novi mestni križanec

18. 1. 2017
Deli

Oplu Mokki X se je pridružil že nekaj časa napovedani naslednik Merive, križanec z imenOm Crossland X, za katerega pri Oplu pravijo, da je kombinacija slogovno zavednega imenitnega mestnega avtomobila in imenitnega športnega terenca. Pri Oplu ga označujejo kot CUV oziroma Crossover Utility Vehicle.

Zanj so potemtakem značilni visok položaj sedenja z imenitnim razgledom naokoli, ki ga poudarjajo še projekcijski zaslon, panoramska  sončna streha in 180-stopinjska kamera za vzvratno vožnjo, kar ob dolžini 4,212, širini 1,764 in višini 1,588 metra ni nič nenavadnega. Prtljažnik se po zaslugi vzdolžno pomične zadnje klopi v osnovi giblje med 410 in 520 litri, povečati pa ga je mogoče na 1.255 litrov, potnikom pa so namenjeni ergonomski sedeži in izčrpen nabor info-zabavnostnih povezljivih pripomočkov z 8-palčnim na dotik občutljivim zaslonom v središču. Pester je tudi izbor voznikovih pripomočkov za vožnjo.

Opel Crossland X se lahko odpravi tudi na daljše poti, namenjen pa je predvsem urbanemu okolju, zato je za razliko od Mokke X na voljo le s prednjim pogonom. O motorjih je za zdaj znano le to, da bodo v nabor poleg bencinskih in dizelskih vključeni tudi motorji na utekočinjeni naftni plin in da bodo delovali v kombinaciji z ročnimi in samodejnimi menjalniki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja