Ženeva 2018: David Brown Automotive z desetimi posebnimi primerki Speedbacka GT proslavil obletnico

9. 3. 2018
Deli

Britanski karoserist David Brown Automotive je v Ženevo pripeljal na deset primerkov omejeno serijo svojega Speedbacka GT, ki se imenuje Silverstone Edition in proslavlja obletnico selitve podjetja v Silverstone.

Kot pravijo pri David Brown Automotivu, so pri oblikovanju posebne izdaje Sppedbacka GT izhajali iz tradicije prvih let reaktivnega pogona letal in klasičnih dirkalnikov iz 70. let, a gre hkrati za čistokrvni zmogljivi Grand Tourer za 21. stoletje. Speedback Silverstone Edition je tudi plod klasičnega britanskega rokodelstva. Vsak avtomobil posebej bodo namreč izdelali s tradicionalnimi tehnikami, ki so jih od nekdaj uporabljali že izdelovalci karoserij in kočij pred njimi, pri tem pa bodo upoštevali najsodobnejša dognanja.

Speedback Silverstone Edition ni kar tako, saj je najmočnejši avtomobil, ki je prišel iz delavnice, do zdaj. Pod motornim pokrovom je petlitrski motor V8 z dvema turbinskima polnilnikoma, ki razvije moč 601 'konjev' in navor 766 njutonmetrov, kar zadostuje za sprint v 4,2 sekunde do sto kilometrov na uro. Moč motorja se prek ZF-ovega šeststopenjskega samodejnega menjalnika seveda prenaša na zadnji kolesi.

Speedback Silverstone Edition lahko seveda kupite, a le, če boste z naročilom dovolj hitri in če imate dovolj denarja. David Brown Automotive ga prodaja za najmanj 620.000 britanskih funtov, a gre tu za osnovno tovarniško ceno, h kateri morate prišteti še davke, druge dajatve in dostavo. Glede na to, da je vsak primerek narejen ročno, lahko avtomobil naročite z volanom na levi ali desni strani, upoštevajo pa tudi morebitne dodatne želje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"