Decembra prihaja nova Škodina kombilimuzina

9. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Osnovo zanjo bo predstavljal pred kratkim predstavljeni koncept Vision RS.

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu je bil brez dvoma eden izmed najbolj obiskanih razstavnih prostorov tisti, ki ga je zasedla Škoda. Češka znamka je namreč v francosko prestolnico pripeljala nov koncept petvratne hibridne (in športno naravnane) kombilimuzine, poimenovane Vision RS. Avtomobil je sicer deloval že precej blizu serijskemu izdelku, ta pa bo, kot kaže, že zelo kmalu zapeljal na cesto.

Prav danes zjutraj je namreč Škoda napovedala prihod nove kombi limuzine, napoved pa je pospremila s fotografijo bočne silhuete avtomobila. Ta se oblikovno močno naslanja na zgoraj omenjeni koncept, vključno s sprednjimi in zadnjimi žarometi, zato navzven večjih oblikovnih sprememb v prihodnjih dveh mesecih ni pričakovati.

Novi avtomobil, ki bo v paleti nadomestil aktualnega Rapida Spaceback (ali bo ime ostalo enako ali ne, za zdaj še ni znano), bo kot prvi Škodin avtomobil izdelan na novi platformi MQB A0. Ta je sicer namenjena cenejšim modelom vozil v Volkswagnovem koncernu, med drugim pa jo trenutno že najdemo v modelih Volkswagen Polo, Seat Ibiza in Seatovem najmanjšem športnem terencu, Aroni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol