Dnevi hitrosti v Goodwoodu prestavljeni!

27. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli

Novi datum bo razkrit v prihodnjih tednih.

Odpovedi dirkaških prireditev zaradi koronavirusa se zamikajo globoko v poletje. Potem ko se je najprej zdelo, da bodo odpovedane (zgolj) prireditve do konca maja in morda junija, se zdaj pričenjajo tudi odpovedi julijskih dirk. Med njimi je tudi ena najbolj atraktivnih avtomobilskih prireditev v Združenem kraljestvu Goodwood Festival of Speed.

Tradicionalna avtomobilska prireditev na posestvu richmondskega grofa bi morala letos potekati med 9. in 12. julijem, a je sedaj tudi uradno potrjeno, da bo letošnja izvedba prestavljena na kasnejši datum. Odločitev o datumu bo padla v prihodnjih tednih.

»V zadnjih nekaj tednih smo vsi vpleteni trdo delali in razmišljali o tem, ali je še smotrno Festival hitrosti organizirati julija. Zaradi nepredvidljivost koronavirusa in glede na to, da ne vemo, ali se bo stanje občutno izboljšalo ali ne, smo bili prisiljeni k zamiku izvedbe dogodka,« je v izjavi za javnost dejal richmondski grof.

Pričakovati je, da bodo dogodek izpeljali šele proti koncu poletja ali v začetku jeseni. Med 11. in 13. septembrom je namreč na omenjenem posestvu načrtovana tudi organizacija dirke klasičnih dirkalnikov Goodwood Revival, katere organizacija za zdaj še ni pod vprašajem. Organizatorji bi tako lahko oba dogodka združili v enega.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja