Donacija Porsche Slovenija za URI Soča

29. 3. 2013
Deli

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča je konec marca od podjetja Porsche Slovenija prejel kombinirano vozilo, prirejeno za prevoz gibalno oviranih oseb.

URI Soča dnevno opravi številne prevoze pacientov v Ljubljani in okolici, ob koncih tedna pa se podajo tudi na izlete in druge aktivnosti.

Podjetje Porsche Slovenija je inštitutu že drugič podarilo avtomobil. Tokrat je bilo to kombinirano vozilo Volkswagen Crafter kombi 35 2.0 TDI 100 kW, ki je seveda posebej prirejeno za potrebe prevozov gibalno oviranih oseb in bi v maloprodaji, skupaj s predelavo, stalo več kot 55.000 EUR.

Mag. Robert Cugelj, direktor URI – Soča: »Našim pacientom na URI-Soča se trudimo zagotoviti kar najbolj kakovostno bivanje, jim tudi pomagat pri obveznostih, ki jih prinaša proces rehabilitacije ter jim omogočiti tudi razne druge aktivnosti, ki pripomorejo k njihovemu hitrejšemu psihofizičnemu okrevanju. Donacija je za nas velikega pomena, zato se zahvaljujemo podjetju Porsche Slovenija, da nadaljuje sodelovanje z nami na dobrodelnem področju.«

Danilo Ferjančič, generalni direktor Porsche Slovenija: »V našem podjetju smo sodelovanje z URI – Soča začeli leta 2008, ko smo donirali prvo vozilo, ki ga še vedno uspešno uporabljajo. Zadovoljni smo, da lahko tudi mi tvorno prispevamo k še uspešnejšemu delu inštituta ter boljšemu počutju njihovih pacientov. Zagotavljanje vrhunske mobilnosti za vsakogar je temeljna vrednota podjetja Porsche Slovenija, zato smo se odločili, da nadaljujemo zastavljeno sodelovanje z URI - Soča. Verjamemo, da se bodo pacienti v doniranem kombiniranem vozilu znamke Volkswagen med vožnjo počutili varneje in udobneje.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja