1. dirka ADS: Zmagoslavje bratov

29. 4. 2015
Deli

Drift dogodki v Sloveniji so letos na nivoju, na kakršnem še niso bili. To je dokazala prva dirka Adria Drift Series na Racelandu.

Ne le po številu gledalcev, dirka, ki jo je ponovno podprl Monster Energy Drink in še kopica drugih sponzorjev, je postavljala rekorde tudi po moči konkurence. Že dolgo se namreč ni zgodilo, da slovenski tekmovalci ne bi dosegli uvrstitve med najboljše štiri - točno to pa se je ugodilo tokrat.

Po slovesu lanskega prvaka Mihe Šuštaršiča, ki bi s svojim zmogljivim BMWjem lažje konkuriral tujcem z izjemno močnimi avtomobili, sta najdlje prišla Uroš Berdajs in Dejan Boškovski, ki sta v četrtfinalu naletela na kasnejša finalista, brata Hountodji (Nemčija) in kljub trudu in odličnim vožnjam v boj proti skoraj dvakrat zmogljivejšima avtomobiloma zaključila nastop. Podobno se je po napaki pri izbiri gum zgodilo tudi staremu znancu slovenskih dirk, Avstrijcu Clemensu Kaudererju, kar je vstop v polfinale omogočilo Hrvatu Tabaku, ki je na dirko prišel s popolnoma nepreizkušenim avtomobilom, ki sicer ni konkurenčen Kaudererjevi Toyoti. Na drugi strani je polfinale proti drugemu od bratov Hountondji izgubil odlični Hrvat Ivo Znaor. Finalni bratski dvoboj Nissana in BMWja, oba imata vgrajen več kot 500-'konjski' Corvettin motor LS3, je dobil Joe z Nissanom.

Poleg prve dirke ADS je gledalce navduševala še razstava in tekmovanje predelanih avtomobilov in še kup spremljajočih prireditev, s katerimi je organizator (GaS Tuning Team) dokazal, da se da v Sloveniji pripraviti vrhunsko avtomobilistično prireditev.

Naslednje dirke ADS bodo v Čačku, Zagrebu in Beogradu, prvenstvo pa se bo končalo s še eno veliko in atraktivno dirko v Ljubljani.

Rezultate (in vse o naslednjih dirkah) najdete tukaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"