Avto magazin Drift Power pokal: dim in dež v Logatcu

24. 8. 2014
Deli

Tretjo dirko Avto magazin Drift Power pokala na Blagomix Racing Parku pri Logatcu sta zaznamovala dež in prevlada Mihe Šuštaršiča.

Slednji je bil najboljši že na kvalifikacijah, ki so kljub rahli ploh pred njimi potekale na suhem asfaltu, skorajda razred zase pa je bil tudi na dirki. Tik pred pričetkom te je začelo močno deževati, tekmovalci pa so predvsem v nastopih najboljše šestnajsterice in najboljše osmerice skorajda plavali in že najmanjša napak je lahko pomenila odstop, saj razmočen in neenakomerno drseč asfalt ni odpuščal. Šuštaršič je zlahka premagal Italijana Favarona, pa Kocijana in Poljaka, edino napako je naredil v finalu, ko se je v drugem dvoboju proti Žanu Golobu zavrtel. A tudi to ga ni zmedlo in tudi tretji dvoboj z njim je, kot prvega, dobil zanesljivo. Za razliko od večine tekmovalcev je tudi v dežju vozil zelo agresivno in hitro, edina, ki sta uspela pokazati vsaj podoben nivo voženj, sta bila Hrvat Poljak (slednji je v dvoboju s Šuštarščem zletel s steze, zlomil obeso BMWja in zato moral zmago v dvoboju za tretje mesto prepustiti Skoku), ter deloma tudi Berdajs.

Slednji je izpadel prav proti Poljaku. Dejan Fakuč, ki je vodil po dveh dirkah, se je tokrat poslovil že v četrtfinalu, premagal ga je prav kasnejši finalist Golob.

Zaradi dežja je bilo okoli 1.200 gledalcev sicer prikrajšanih za predstave, kakršne so lahko gledali na treningih in kvalifikacijah. Izjemno hitre in agresivne vožnje, obilica dima in tesna sledenja - vse to so odplaknili dež in tehnične napake. Slednja je bila kriva tudi za odstop Marina Pirića, ki je sicer na treningih kazal najboljšo formo (in zadnje gume spreminjal v največ dima), a je sklopka njegovega 400-'konjskega' BMW odpovedala že na začetku kvalifikacij.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja