Drift: 4. dirka Dunlop DCA

28. 8. 2008
Deli

Nobenega dvoma ni bilo, kdo bo končni zmagovalec letošnjega avstrijskega drift prvenstva Dunlop DCA. Luka Marko Grošelj je na zadnji dirki svojo premoč le še potrdil.

Njegova prednost pred najbližjimi zasledovalci je bila namreč tolikšna, da tudi dejstvo, da so točke z zadnje dirke na poligonu OAMTC Wachauring pri Melku štele dvojno, ni bilo pomembno. Luka Marko je rutinirano (kljub enemu vrtenju) odpeljal do konca in slavil brez težav, tako v razredu R2 kot v skupnem seštevku prvenstva DCA.

Zanimivejše je bilo dogajanje tik za njim, kjer je njegov najtesnejši tekmec Georg Comandella komaj premagal Nemca (in rednega gosta Avtomagazinovega drift pokala) Dina Rockstroha. Za njima sta se za tretje mesto spopadla Markus Militzer in Mario Wilfing – ta je pred dirko za Militzerjem zaostajal le za dve točki – prvenstvo pa sta po boljši uvrstitvi Maria končala skupaj na tretjem mestu.

Zelo napet je bil tudi boj za skupno zmago v razredu R1, kjer je Petra Žvana na zadnjih dirkah mučil slab občutek glede avtomobila. Pravega ritma kar ni in ni bilo, a v Melku se je vendarle prebudil in si z drugim mestom (prvič letos je uspelo zmagati Hannesu Sattelbergerju) in veliko prednostjo pred najhujšim tekmecem Aloisom Pamperjem vendarle zagotovil skupno zmago v razredu R1.

V razredu S1 je še enkrat zlahka slavil Hannes Danzinger (in tako postal prvak), v S2 pa je drugouvrščeni Marko Klein s slabim nastopom to mesto na koncu moral predati Geraldu Beirerju – prvak pa je z odličnim nastopom na zadnji dirki postal Erwin Kochman.

Vsi, ki si letos na avstrijskih dirkah niso mogli ogledati nastopov Luke Marka Grošlja v živo, bodo lahko na svoj račun prišli že konec tedna v Logatcu, saj bo Luka med 2. dirko Avtomagazinovega drift pokala odpeljal nekaj demonstracijskih krogov. Priložnost, ki je ne smete izpustiti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja