Peter Žvan ubranil naslov prvaka

5. 10. 2009
Deli

Dvoboje, kakršne so na zagrebškem poligonu AMC Mičevec danes uprizorili (predvsem) slovenski drifterji Avto magazinov drift pokal še ni videl. Okoli 3.000 gledalcev je z glasnim aplavzom pozdravilo Gregorja Sedlarja, Petra Cimermana, Tadeja Gostinčarja in druščino ter čestitala Žvanu za obranjen naslov.

Treningi in posamične vožnje spektakularnega razpleta sicer niso napovedovale, a drsenja dvojic so vedno posebno poglavje.

Žvan se je v četrtfinalu, ki ga je po izračunih ob Sedlarjevi zmagi nujno moral "prebroditi", srečal z neugodnim Miroslavom Zrnčevićem in dvoboj dobil šele po "podaljških". Sedlar se je po tekočem preboju v polfinale tam rutinirano znebil še Benjamina Čemasa, ki je svojemu tekmecu z izločitvijo odličnega Tadeja Gostinčarja (vodilnega po posamičnih vožnjah, ki se je z neumno napako pravzaprav izločil kar sam) naredil majhno uslugo.

V drugem polfinalu je po ogorčeni podaljšani bitki Žvana (ki je medtem že slavil naslov in vozil povsem sproščeno ter napadal brez taktiziranja) izločil Cimerman in pokazal, da bo finale ponudilo izjemno bitko. No, če smo za dvoboj Žvan - Cimerman želeli zapisati, da je šlo za dvoboj dneva, lahko to mirno potrdimo za finalno "klanje", kot se je izrazil tamkajšnji komentator.

Tekmeca nista prav nič varčevala eden z drugim, nekajkrat so ju ločili le centimetri, enkrat pa se je Sedlar ob Cimermanovem slabem vstopu v ciljni del vanj celo zaletel. Pri tem je Cimermana kar nekoliko dvignilo, a sta borbena Ljubljančana brez težav nadaljevala z drsenji povsem bok ob boku. Na koncu je po napaki Cimermana slavil Sedlar in tako dobil vsaj nekaj zadoščenja ob izgubljeni priložnosti za osvojitev letošnjega naslova.

Tretje mesto je v "mirnem ozračju" brez težav osvojil Žvan.

Omeniti velja kakovostna prehitevanja (in takojšnjih 10:0 v točkah) Cimermana in Gostinčarja, zadržan nastop domačih adutov, ki so že v četrtfinalu izobesili "belo zastavo", in nenazadnje odlično organizacijo dogodka v režiji hrvaškega drifterja Marina Pirića (slednji se je vsled organizacijskih obveznosti odpovedal tekmovalnemu nastopu).

Avtomagazinov drift pokal je z zagrebško tekmo letošnji sezoni pomahal v slovo, pogled v naslednjo pa razkriva idejo po tesnejšem sodelovanju z južnimi sosedi.

Rezultate in skupno razvrstitev najdete v pdf datotekah na desni pod fotografijami.

Foto: Saša Kapetanovič in Matej Grošelj

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja