Spektakularna 4. dirka AM drift pokala

17. 9. 2009
Deli

V soboto 19. septembra bo na dirkališču Raceland pri Krškem, kjer drifterji že več let uspešno drsijo skozi kombinacijo zavojev, potekala 4. tekma Avtomagazinovega drift pokala.

Kot je za krško stezo že v navadi, se bodo najboljši vozniki med seboj pomerili na nočni dirki v soju umetnih luči. Treningi se sicer začnejo že okoli 10. ure zjutraj, podnevi bo potekal tudi dobršen del tekmovanja, a bodo najzanimivejši dvoboji vseeno "počakali" na sončni zahod.

Da bi bila situacija še bolj napeta, so poskrbili kar vozniki sami, ki so se v prejšnjih dirkah "razvrstili" na način, ko bo o skupnem zmagovalcu dobesedno odločal "fotofiniš".

Mrtvi tek enakega števila točk namreč trenutno uprizarjata prvouvrščena Peter Žvan in Gregor Sedlar, za njima pa "drsi" Hrvat Marko Đurić, ki razen v primeru velikega presenečenja letos ne more več računati na naskok krone prvaka Avtomagazinovega drift pokala.

V podobnem položaju so tudi Benjamin Čemas, Martin Gombač, Simon Kregar, Tadej Gostinčar, Uroš Berdajs in ostali, ki pa vendarle računajo, da jo bodo zagodli tujim tekmovalcem. Teh bo tokrat po napovedih v izobilju, saj se je za dvoboje s slovenskimi mojstri volana ogrelo že kar nekaj hrvaških voznikov (med njimi nesrečnemu logaškemu izpadu proti Petru Cimermanu navkljub prednjači Marino Pirić), ki bodo imeli zaradi bližine meje zagotovo izdatno podporo domačih navijačev.

Kakšno štreno pri vrhu imajo v načrtu pomešati tudi Nemci, z Markusom Militzerjem in Oliverjem Scheurichom namreč v ogenj pošiljajo preverjen kader. S prevoženimi 800 kilometri v eno smer zagotovo nimajo namena že vnaprej izobesiti bele zastave. Kot denimo tudi ne Alois Pamper, letošnji avstrijski prvak, ki se v domačem okolju pripravlja na svoje južne (in severne) nasprotnike.

Za kakovostne premore bo med drugim poskrbel Luka Marko Grošelj - na sovozniškem sedežu bo popeljal tudi nekaj srečnih izžrebancev.

Sredi oktobra bodo svojo drugo letošnjo dirko organizirali hrvaški kolegi, ki vnovič pričakujejo prihod najboljših slovenskih tekmovalcev, ti bodo namreč odločili o letošnjem prvaku.

Info . .

Kaj: 4. dirka Avtomagazinovega drift pokala

Kje: Dirkališče raceland pri Krškem

Kdaj: sobota, 19. 9. 2009

Treningi: od 10. ure

Dirka: od 15. ure

Nočni twindrift top 16 finale!

Spremljevalni program: Promocijske drift vožnje Luke Marka Grošlja

Vstopnina za obiskovalce: 5 evrov

Nekaj utrinkov iz prejšnjih dveh tekem . .

tukaj

Nagrajenci . .

Na Avto moto sejmu v Ljubljani smo izžrebali tri nagrajence, ki se bodo 19. septembra peljali z Luko Marko Grošljem v BMW M3 GTR na dirkališču Raceland.

Adrenalinske vožnje se lahko veselijo:

  • Peter Gruškovnjak, Beltinci
  • Miha Jereb, Vrhnika
  • Rok Ambrožič, Lesce

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja