Video: Luka-Marko Grošelj drifta z novim BMW M3

Novi M3, katerega test lahko preberete v naslednji številki Avto magazina, je moral na stezi Raceland pri Krškem poleg glavne vloge v našem spletnem filmu (ko se je za dekle meril z malim Ligierjem) sprejeti tudi nekaj resnejših izzivov.

Video: Luka-Marko Grošelj drifta z novim BMW M3 (foto: Gašper Tršan) Gašper Tršan
26. 10. 2007

M3_drift

Najprej smo ga poslali na hitri krog, kjer se je že po nekaj poizkusih okitil z nazivom najhitrejšega serijskega avtomobila, ki smo ga pri AM testirali na Racelandu. Nov najhitrejši čas tako znaša 56, 36 sekunde, dosedanji vodilni na naši lestvici, Mitsubishi EVO IX, pa za njim zaostaja več kot pol sekunde.

Vožnji po idealni liniji je sledil še drugi preizkus. Z veseljem smo preverili, kako se »Emovih« 8 valjev, 420 konjev in 400 »Newtonov« obnese v vožnji počez. Za volan smo posadili Luko-Marka Grošlja, najboljšega slovenskega drifterja in člana Avtomagazinovega drift teama, ki je poskrbel, da je M3 vseskozi kričal, hkrati pa se je ob obilici dima poslovilo kar 8 zadnjih gum.

Mi smo tistega torkovega športnega dne zelo uživali, in smo, da bi vsaj nekaj tega vzdušja užili tudi vi, za vas sestavili drifterske posnetke novega M3 z Luko-Markom za volanom. Uživajte!

Foto: Gašper Tršan

Oglejte si še: