Drugi MotörCity festival v Tolminu je uspešno pod streho

21. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Znan pa je tudi datum za prihodnje leto: festival bo potekal 12. in 13. julija.

Ljubitelji žive glasbe, posebno vseh zvrsti metala, punk (rocka) in reggaeja vsako poletje – seveda ločeno – za kak mesec dni okupirajo mesto na zahodu Slovenije, ki že vrsto let gosti različne glasbene festivale, začenši s festivalom Metaldays. Vse bolj pa zadnja leta na svoj račun prihajajo tudi motoristi in ljubitelji motorja, bluesa in rocka, najbolj po zaslugi dvodnevnega festivala MotörCity, ki je potekal prejšnji vikend.

Letošnji festival se je s prihodom motoristov začel v četrtek 16. avgusta, uradni program tretje izvedbe festivala MotörCity pa se je začel v petek, 17. avgusta, in nato trajal tudi v soboto. V tem času so si udeleženci lahko na dveh odrih ogledali številne domače in tuje zasedbe, kot so Laurence Jones, Popa Chubby, Stray Train, Hamo & Tribute 2 Love, The New Roses, Kris Barras Band, Sven Hammond, Stari pes, The Brew, El Kachon in The Bad Flowers. Posebna atrakcija dogodka je bila sicer nagradna igra, v kateri so sodelovali vsi kupci vstopnic, glavno nagrado, enega izmed le 2.400 izdelanih motorjevHarley-Davidson Forty-Eight Anniversary, narejenih ob 115. obletnici znamke, pa je domov odpeljala obiskovalka iz Ljubljane.

Skupno se je na festivalu zbralo okoli tisoč obiskovalcev, večinoma iz Slovenije, sicer pa tudi iz Italije, Hrvaške, Nemčije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Švedske, Belgije, Rusije, Švice in Avstrije. Z obiskom, ki je bil dvakrat večji kot v prvi izvedbi leta 2017, je bil zadovoljen tudi organizator dogodka, ki je dejal, da bo festival rasel še naprej, računajo celo, da naj bi se že v prihodnjih petih letih uvrstil na svetovni zemljevid festivalov s tovrstno glasbo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja