Dunlopova novost: Winter Response 2

29. 10. 2013
Deli

Dunlop je predstavil novo zimsko gumo za majhne in kompaktne avtomobile, Winter Response 2, ki naj bi bila odlična predvsem pri zaviranju in vodenju vozila v zimskih razmerah.

Na evropskem sistemu označevanja (v veljavi od novembra 2012) je Winter Response 2 za oprijem na mokri podlagi uvrščena v razred B v kar 16 od 22 prodajnih velikosti.

Winter Response 2 je nova generacija uspešne gume Winter Response in se dopolnjuje z gumo SP Winter Sport 4D, ki v Dunlopovi ponudbi zimskih gum pokriva segment vozil z veliko zmogljivostjo. Pri razvoju nove gume so se pri Dunlopu dodatno posvetili varnosti pri zaviranju in vodenju vozila po zasneženih, poledenelih in mokrih cestah pozimi.

Ramenske lamele pod kotom 45 stopinj so gosteje posejane, zato ustvarjajo več oprijemnih robov in posledično zagotavljajo zanesljivo vodenje vozila v mokrem vremenu, dodaten oprijem, kratko zavorno pot ter večjo stabilnost pri zavijanju v snegu.

Novi dezen z inovativno geometrijo blokov tekalne plasti izboljšuje oprijem pri pospeševanju vozila na cestah, pokritih s snegom. Guma hkrati omogoča še boljši izkoristek goriva.

Winter Response 2 je na voljo v 22 velikostih, od 155/65 R14 do 195/65 R 15, in bo v prodaji za zimsko sezono 2013.