Ekipa Top Gearja med snemanjem razbila Lamborghini Diabla

17. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli
Ekipa Top Gearja med snemanjem razbila Lamborghini Diabla (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Vrednost avtomobila so pred nesrečo ocenili na 250.000 funtov.

Slabo vreme, dež in športni avtomobili so kombinacija, ki kar kliče po nesreči, tudi ko so v igri profesionalni avtomobilski vozniki, še posebej, ko gre za vožnjo na limitu. Tega se dobro zavedajo tudi ustvarjalci verjetno najbolj znan avtomobilske oddaje na svetu, Top Gear, kjer so v preteklosti med snemanjem razbili kar nekaj športnih avtomobilov. In čeprav se je ekipa voditeljev vmes že (večkrat) zamenjala, smola ostaja prisotna.

Zadnja žrtev britanske oddaje je italijanski športnik, Lamborghini Diablo. Italijanska legenda iz 90. let je bil eden izmed trojice avtomobilov, ki so jih voditelji izbrali kot najpomembnejše športnike izpred treh desetletij. Druga dva sta bila Ferrari F40 in pa Jaguar XJ220.

Omenjena ekipa je tako včeraj z omenjenimi avtomobili kljub slabim razmeram in mokri cesti blizu kraja Ribblehead pripravljala različne posnetke individualne vožnje vsakega avtomobila posebej. Pri tem je eden izmed voditeljev, Paddy McGuinness med vožnjo z Lamborghinijem izgubil oblast nad vozilom in zletel s ceste.

Na prizorišče nesreče je kmalu prišla tudi policija in ekipa reševalcev, a se je kasneje izkazalo, da je voznik z avtomobila izstopil nepoškodovan, kar je McGuinness kasneje potrdil tudi sam preko videa, ki ga je posnel v hotelski sobi.

Rdeči Diablo na drugi strani ni imel te sreče. Iz amaterskih posnetkov je namreč razvidno, da je utrpel vsaj poškodbe na sprednjem in zadnjem odbijaču ter na zadnjem desnem boku in desnih vratih, verjetno pa se bo ob natančnem pregledu našlo še kaj. Vrednost avtomobila sicer ocenjujejo na 250.000 funtov oziroma okrog 280.000 evrov.

Da v nesreči ni bilo poškodovanih je potrdila tudi policija, ki je ob tem dodala, da je bil Diablo edino vozilo udeleženo v nesreči. Ustvarjalci oddaje medtem dodajajo, da je McGuinness v času nesreče upošteval vse prometne predpise, vključno z omejitvijo hitrosti, ki znaša 60 milj (97 kilometrov) na uro in upajo, da bo avtomobil kmalu nared za nadaljevanje snemanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja