Ekološki 'rent a car'

27. 12. 2013
Deli
Ekološki 'rent a car'

Vse več podjetij, ki izposojajo avtomobile, v svojo ponudbo uvršča vozila s hibridnim pogonom.

Tako je denimo Sixt Slovenija, podjetje, ki nudi storitve izposoje in najema vozil, svoji floti vozil, namenjenih izposoji, dodalo kar 12 okolju prijaznih Toyot Yaris, Auris ter Auris Touring Sports, torej vozil s hibridnim pogonom. Že v prihodnjem letu pa naj bi se jim pridružila tudi vozila znamke Lexus.

"Kot ponudnik storitev napredne mobilnosti smo v ponudbo najema vozil uvrstili več hibridnih modelov, pri čemer smo poskrbeli, da vozniki za svojo okoljsko odgovornost niso 'kaznovani' z višjo ceno najema vozil. Najem hibridnega vozila pri Sixtu tako stane povsem enako, kot najem drugega vozila v istem velikostnem razredu," je povedal direktor prodaje in marketinga v družbi Sixt Klemen Pur.

Letošnja Sixtova flota vozil, namenjena izposoji v Sloveniji, obsega okoli 600 vozil, hibridna vozila pa v njej trenutno predstavljajo le dva odstotka voznega parka. V Sixtu so prepričani, da bo njihov delež v prihodnje le še rasel, tudi zato, ker so hibridna vozila deležna čedalje večjega povpraševanja s strani uporabnikov, pa tudi podjetij, ki bi želela oblikovati okolju bolj prijazen vozni park. Podjetje načrtuje, da bi se ponudba hibridnih vozil v prihodnjem letu še dodatno povečala, tudi na račun hibridnih modelov proizvajalca Lexus, namenjenih premijskemu razredu ponudbe.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"