Ekskluzivno: ujeli smo predserijsko Škodo Enyaq Coupe!

7. 9. 2021 | Jure Šujica
Deli

Uradna predstavitev bo sledila šele pred koncem leta, prostorsko pa naj ne bi zaostajala za klasičnim Enyaqom.

Mednarodni avtomobilski salon IAA, ki te dni poteka v bavarski prestolnici bo obiskovalcem postregel z novostmi ducata in pol avtomobilskih znamk. A v München so prispele tudi nekatere znamke, ki uradnega razstavnega tukaj nimajo, vseeno pa so pripeljale svoje (bodoče) novosti. Med njimi je tudi Škoda, ki je sem prpeljala novega Enyaqa Coupe.

Vseeno pa novinec ne bo na ogled širši javnosti; predstavitev bo doživel šele proti koncu leta, kljub temu pa smo si ga uspeli prvič ogledati v živo. Ob tem smo ugotovili, da bo novinec, vsaj kar se tiče dimenzij, precej podoben klasičnemu bratu. To pa v praksi pomeni dovolj prostora v drugi vrsti in v vse smeri tudi za potnike, višje od 190 centimetrov.  Prtljažnik bo na drugi strani meril 570 litrov, le 17 litrov manj kot pri Enyaqu.

Pričakujemo lahko, da bo Enyaq Coupe na voljo z enakimi pogonskimi sklopi, kot klasični brat. So nam pa ob tem pri Škodi zaupali, da bo na voljo z dvema paketoma opreme, pri čemer bo vrh ponudbe predstavljal paket Sportline. Mimogrede, vsa vozila bodo imela streho obarvano v črno barvo oziroma izdelano iz enega kosa stekla.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol