Espace prihaja maja z dvema dizloma, cene že znane

4. 2. 2015
Deli

Novi Espace na slovenske ceste prihaja maja, pri Renaultu pa so že razkrili podrobnosti o cenah in motorizaciji.

Novi Espace bo na voljo z dvema dizelskima motorjema, dCi 130 Stop&Start ter dCi 160 Stop&Start. Oba imata 1,6 litra prostornine, pri močnejši različici pa za boljše dihanje skrbita dva turbinska polnilnika, prvi pri nižjih in drugi pri višjih vrtljajih. Šibkejši motor si bo moč omisliti v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, močnejšega pa v kombinaciji z dvosklopčno avtomatiko, ki jo pri Renaultu označujejo z oznako EDC.

Oprem bo že pri osnovni različici z oznako Life zelo bogata, saj ta vključuje LED žaromete, dvopodročno klimatizacijo, pametni ključ, delno stekleno streho, sistem R-Link z na dotik občutljivim LCD zaslonom in navigacijskim sistemom, parkirne senzorje, tempomat, samodejni vklop luči in dežni senzor in še precej drugega. Višji paketi opreme se tako lahko pohvalijo z bolj prestižnimi dodatki: Zaen na primer premore ambientalno osvetlitev, samodejno senčenje luči, sistem za nadzor mrtvega kota in še nekaj varnostnih dodatkov, najvišja stopnja opreme, Initiale Pris, pa audio sistem znamke Bose, masažne sedeže, sistem 4control za štirikolesno krmiljenje (ta bo kot doplačilo na voljo tudi ob opremi Zen) in še kup druge opreme.

In cene? Za osnovni dCi 130 Zen bo treba odšteti 29.990 evrov, ob opremi Zen sta na voljo oba motorja (32.490 oziroma 35.990 evrov), pri opremi Initiale Paris pa le močnejši motor (41.990€). Vse različice bodo na voljo tudi s sedmimi sedeži.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol