Ferrari GTC4Lusso - štirisedežni športnik s štirikolesnim volanom in štirikolesnim pogonom

8. 2. 2016
Deli

Ferrari je za predstavitev na avtomobilskem salonu v Ženevi pripravil GTC4Lusso, novi štirisedežni model, ki prvič združuje štirikolesni pogon s štirikolesnim volanom.

Kot pravijo pri Ferrariju, so novi avtomobil razvili za tiste, ki si povsod in kadarkoli želijo užitka v vožnji Ferrarija, naj gre za kratke skoke ali dolga potovanja, zasnežene gorske ceste ali mestne ulice, samostojno ali pa v družbi še treh potnikov. Tako kot FF pred njim naj bi tudi GTC4Lusso ugajal predvsem mlajšim voznikom, ki prevozijo približno 30 odstotkov kilometrov več kot lastniki drugih Ferrarijev.

Za ustrezen pogon skrbi 6.262-kubični motor V12, ki z močjo 690 'konjev' in navorom 697 njutonmetrov zagotavlja gladko pospeševanje v 3,4 sekunde do 100 kilometrov na uro in največjo hitrost 335 kilometrov na uro. Pri prenosu njegove moči na podlago mu poleg ostale tehnike pomagajo tudi z elektroniko izdatno podprta štirikolesni volan in štirikolesni pogon ter razporeditev teže v razmerju 47 odstotkov na prednji in 53 odstotkov na zadnji premi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja