Ferrarijev športnik s kar 1350 »konji« vendar ne za na cesto

29. 11. 2022 | Matjaž Gregorič
Deli

Ferrari se pridružuje proizvajalcem, ki so ustvarili virtualni dirkalnik za priljubljeno videoigro Gran Turismo.

Ferrarijev dirkalnik ima na bokih številko 75, ki namiguje na prvi dirkalni avtomobil italijanske športne znamke iz leta 1947. Za pogon Ferrarija Vision Gran Turismo so avtorji ideje izbrali zmogljivi 3,0-litrski V6 twin turbo 296, ki se uporablja tudi v novem 499P. V virtualni konfiguraciji motor razvije 758 kilovatov (1030 KM).

Trije elektromotorji prispevajo dodatnih 240 kilovatov (326 KM) – eden je nameščen na zadnji osi in druga dva na vsakem od prednjih koles. Na voljo je do 1100 njutonmetrov navora. Za pravo vzdušje so pri Ferrariju skupaj z razvijalci videoigre natančno nastavili zvočno reprodukcijo motorja, ki je enaka izvirniku.

Novi Ferrari Vision Gran Turismo bo svojo premiero doživel na svetovnem finalu serije Gran Turismo v Monte Carlu. Od 23. decembra bo model na voljo vsem uporabnikom GT7. Takoj po predstavitvi 27. novembra bodo lahko igralci sodelovali v kvizu in zmagovalec bo 15. decembra prejel nagrado (pravi) Ferrari Vision Gran Turismo.

Istega dne bo oblikovalska študija v polni velikosti na ogled javnosti na premieri v Ferrarijevem muzeju v Maranellu in bo do marca 2023 del trenutne razstave, na kateri je mogoče videti številne ekskluzivne enkratne primerke znamke.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol