Fiat Aegea za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko

Fiat je avtomobilski salon v Carigradu izkoristil za predstavitev nove limuzine Aegea, ki jo bo namenil evropskim, bližnjevzhodnim in afriškim trgom, s kratico označujemo EMEA.

Fiat Aegea za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko (foto: Fiat) Fiat
22. 5. 2015

Naslednico Brava, ki bo z novembrom v Turčiji, potem pa še na 40 drugih trgih sprva na voljo kot limuzina, drugo leto pa tudi kot kombilimuzina in kombi, so oblikovali v Italiji, tehniko pa so ji razvili v sodelovanju s podjetjem Tofas v turški Bursi, kjer jo bodo tudi izdelovali. Tovarna v Bursi sicer velja za eno najbolj uspešnih na svetu.

Kot pravijo pri Fiatu, Aegea ne bo zgolj kombilimuzina z limuzinskim zadkom, ampak so jo od vsega začetka zasnovali povsem limuzinsko, zato naj bi delovala izrazito harmonično. V 4,5 metra dolgem, 178 centimetrov širokem in 148 centimetrov visokem avtomobilu z medosno razdaljo 264 centimetrov je dovolj prostora za pet potnikov in več kot 510 litrov prtljage. Za sodobno povezljivost in udobje skrbi multimedijski sistem Uconnect s 5-palčnim zaslonom na dotik in vrsto vmesnikov.

Za dovolj pestrosti pod motornim pokrovom bo v začetku poskrbljeno z dvema bencinskima in dvema turbodizelskima motorjema, ki bodo pokrivali moči od 95 do 120 "konjev".