Fiat Doblo vozi zadnji krog

Fiat Doblo je na avtomobilskem svetu že vse od leta 2000, skozi štiri generacije pa ga je za svoj tovorni dostavnik ali družinsko vozilo izbralo več kot 1,8 milijona kupcev.

Ni še povsem jasno, kdaj bo sedanji model dobil naslednika, zelo verjetno pa je, da bo nastal na skupni osnovi, ki si jo v okviru skupine Stellantis delijo Citroen Berlingo, Peugeot Partner / Rifter, Opel Combo in pridružena Toyota Proace City.
Pred zamenjavo (neuradno jeseni prihodnje leto) so zdajšnjemu Doblu namenili še zadnje posodobitve. Med glavnimi je nekoliko izboljšani 1,6-litrski turbodizelski štirivaljnik z zmogljivostmi 66, 77 in 88 kilovatov (90, 105 in 120 KM), ki ima odslej pametni alternator in oljno črpalko s spremenljivo prostornino; to skupaj s pnevmatikami z nizkim trenjem in z aerodinamičnim paketom pripomore k nižji porabi goriva in čistejšemu izpuhu.

V notranjosti je novi 7-palčni multimedijski sistem na dotik, ki se zna povezati z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto in lahko vključuje navigacijski sistem. Za bolj zahtevne so pri Fiat Professional pripravili terensko navdahnjeni Doblo Trekking, ki je za nekaj dodatnih centimetrov bolj oddaljen od tal in je opremljen z voznim programom za slabše podlage. Poleg tega premore nekaj dodatnega lišpa, med drugim drugačne stranske letve, vzdolžne strešne nosilce in odbijače z zaščitnimi elementi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"