Fiat prekinja proizvodnjo v italijanskih tovarnah!

11. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli

Delovni teden bo skrajšan za dva do tri delovne dni ob koncu tedna.

Italijansko-ameriški koncern Fiat Chrysler Automobiles je bil eden izmed prvih, vsaj na stari celini, ki je napovedal omejevanje proizvodnje v svojih tovarnah zaradi izbruha koronavirusa. Najprej je bila na udaru nekdanja Zastavina tovarna v Kragujevcu, razlog za to pa je bilo pomanjkanje sestavnih delov, ki naj bi prišli iz Kitajske. Sedaj Italijani napovedujejo nove ukrepe tudi doma.

V izjavi za spletno stran Automotive News Europe je predstavnik FCA za odnose z javnostmi dejal, da bodo že v tem tednu začeli z občasnim zapiranjem domačih tovarn v krajih Pomigliano d'Arco, Melfi, Atessa Cassino. Njihova skupna letna proizvodnja avtomobilov sicer znaša približno 600.000 vozil, prekinitve proizvodnje pa naj bi se izvajale med sredo in soboto in naj bi vsak teden trajale dva ali tri dni. Takšen ukrep naj bi veljal najmanj do 3. aprila.

To ne bo edini ukrep, ki ga bodo pri Fiatu uvedli v tovarnah. Poskrbeli bodo namreč tudi za varnost delavcev v proizvodnji, zaradi česar bodo povečali razdaljo med posameznimi delovnimi postajami. To bo sicer pomenilo še nadaljnje zmanjševanje števila proizvedenih avtomobilov, kar pa naj kljub vsemu ne bi vplivalo na proizvodne rezultate. Naj spomnimo, Fiat se že dlje časa spoprijema z nizko izkoriščenostjo svojih proizvodnih kapacitet, katere bi v prihodnje lahko zapolnili tudi z vozili bodočega partnerja, koncerna PSA.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"